…. nu har jag återhämtat mig.. ifrån vadå? Undrar du säkert.. ska berätta..

Det var en dag i oktober, närmare bestämt torsdagen den 10:e som jag fick ett telefonsamtal ifrån TV4!!

Dom undrade om vi kunde tänka oss att baka en sisådär 300-400 cupcakes till ett smaktest för Sveriges yngsta mästerkock.

OM vi ville, såklart. Vad ville dom ha? Min hjärna var i full gång.. 15 olika smaker önskade dem. 5 svåra, 5 medelsvåra och 5 lätta smaker + 15 gigantiska till dekorationen.

Leveransen skulle ske måndagen den 28:e okt för inspelning den 29:e. Hela söndagen bestod av att BAKA, dekorera, skratta, piffa lite extra osv.

Pirrig och förväntansfulla åkte vi dit måndag morgon med vår fullproppade catering-bil, vad skulle dom tycka om våra små och stora cupcakes-skapelser? Vad skulle Tina Nordström och Daniel Couet tycka? Skulle vi få träffa dom förväntansfulla småskockarna? Vi hade även med oss 100 kanelbullar till hela produktionen (vem gillar inte en nybakad kanelbulle)

Så var vi äntligen på plats, vi möttes av ett gäng härliga och glad småskockar, Tina och resten av gänget.

Som en helt ny värld, man förstår nog inte riktigt hur mycket som ligger bakom ett program. Vi blev visade runt i studion, även i ”cupcakes”-rummet. Det kändes direkt att det här skulle bli bra. Ellen Bergström skulle göra entré i en gigantisk cupcakes och hoppa fram när småkockarna kommer in. Kul ide, tyckte vi då..

Så skulle programmet äntligen sändas. Tisdagen den 22:a april, äntligen, som vi väntat. Höga förväntningar, men vad hände? Jo Ellen Bergström gjorde entre i den jättelika cupcakesen och talade om för alla barn att det var HON som bakat allt gott dom skulle få äta!! What? Även Tina påpekade hur duktig Ellen varit som bakat alltihop… men hallå. Vad hände??? Så snopet!!! Såklart att jag visste att dom inte skulle nämna oss vid namn men iallafall… Ni som hade skarpa ögon kunde ändå skymta förbi våran logga. Vi är iallafall stolta över det vi gjort!! Nu vet man hur det går till. Vårt nästa TV- uppdrag blir att se till att Leif & Billy blir mätta under nästa säsongs inspelning.

 

 

Dela gärna om ni gillar oss. Tack!